HORGÁSZ VERSENYEINK

II.Don Carp Lake évad záró kupa 2017.10.27- 10.30
2016-08-11 19:16:25

I. Don Carp Lake Évad Záró Kupa!
Időpont : 2017.10.27 - 2017.10.30
Verseny menete :
- Gyülekező: 7:00
- Regisztráció , Értekezés: 7:30-8:00
- Hely húzás : 8:00 - 8:30 
- Helyek elfoglalása,előkészületek : 8:30 - 10:00
- Verseny kezdete : 2017.10.27 , 10:00
- Ebéd amit ki viszünk minden csapatnak : 12:00-14:00 óra között!
- Verseny vége : 2017.10.30 ,10:00
- Eredmény hirdetés : 2017.10.30 , 11:30 
 
 
Verseny főbb szabályai :
 

- A tervezett versenyen résztvevő csapatok létszáma: 22 csapat,Csapatonként 2 fő plusz 1 segítő (nem kötelező), aki teljes értékű csapattag.

- A sorsolásról való késés esetén is megkezdjük sorsolást,késve érkező csapatnak a megmaradt helyet kell elfoglalni, több csapat esetén, a fennmaradt helyeket sorsoljuk.

- Természetesen amennyiben valamely csapat csak két főből áll, ugyanúgy részt vehet a megmérettetésen!

- Nevezés a versenyre: 75.000 Ft/csapat, versenyre a nevezés nyílt tehát bárki nevezhet!

- A versenyre a nevezés csak akkor érvényes, ha a foglaló megérkezik a szervező számlaszámára,foglaló mértéke 37.500.- Ft, amit kérünk a 10101119-74274400-01003008 bankszámlaszámra átutalni,a nevezéssel egyidejűleg.

A NEVEZÉSI DÍJ MEGFIZETÉSE TÖRTÉNHET SZÉPKÁTYA FIZETÉSSEL IS a helyíszínre való befáradás esetén : MKB-K&H,OTP! Kérjük figyelmbe venni,hogy szép kártya fizetésnél a nevezési díjat + ÁFA fogja terlehni mivel a nevezés djía nettóban van megadva! 

- A fennmaradó összeget 2017.10.27 - én verseny kezdetének napján személyesen lehet kifizetni a verseny megkezdése előtt,vagy aki esetleg úgy gondolja az a nevezéssel egyidejűleg elutalhatja a teljes nevezés díjat.

- A könnyebb beazonosítás végett, kérjük, írják oda a csapat nevét illetve címét és elérhetőségét,és a csapattagok nevét, csapat létszámot légyszives előre jelezni!

- A verseny szabályzata:

- A versenyen mindazon párosok részt vehetnek, akik a meghatározott határideig leadták nevezésüket és a nevezési díjat befizették,az a csapat, amelyik jelentkezik a versenyre, de mégsem vesz részt azon, nem tarthat igényt a nevezési díj visszatérítésére!

- A verseny időpontja alatt a csapatok felelnek a tópart illetve a halak épségéért!

- A csapatok 4 bottal horgászhatnak botonként 1 horog ( szakáll nélküli vagy mikró szakállas ) engedélyezett,a versenyen fonott főzsinór használata nem engedélyezett!

- Hajszálelőkés csali felkínálás kötelező!

- Etetőkosár használata tilos!

- Ha az ólom elakad, az alkalmazott szerelék tegye lehetővé, hogy a hal könnyen kiszabadítsa magát!

- Horog : szakálnélküli v mikró szakállas lehet, max 4-6 méret! 

- Fonott zsinór használata TILOS , fonott zsinórmaximum 40 cm - ig előkeként engedélyezett! Leadcore max 1.5 méterig engedélyezett , dobóelőtét zsinór max 15 méterig engedélyezett!

- A versenyen engedélyezett a behordás.

- Etetni csak a verseny megkezdésétől lehetséges.

- Etetni és csalizni kizárólag csak bojlival,tigris mogyoró,repce,köles és pelletel lehet! Felhívom a versenyzők figyelmét, hogy kukorica használata tilos és az autóban való tárolása sem megengedett).Szabályzat megszegése esetén a csapatot azonnal kizárjuk a versenyből!

Csali limit a verseny idelye alatt : Bojli és pellet egybevéve 20kg összesen/CSAPAT, FŐTT : tigris mogyoró,repce,köles  15 kg összesen/CSAPAT, KIVÉVE KUKORICA,kukorica mix csak a tavon árúsított termék használható !

- Etetni lehet a partról, illetve csónakból is,PVA háló,paszta,dipek használhatók,dobócső folyamatosan használható.

- Rakéta, parittya csúzli használata szigorúan Tilos!

- Radar, Gps, használata engedélyezett.

- Etetőhajó használata engedélyezett.

- A versenyen kötelező eszközök: ponty bölcső,DCL sebfertőtlenítő, SŰRŰSZŐVÉSŰ nagyméretű merítőháló és nagyméretű pontyzsák,Pontyzsákból legalább 3-4 db kötelező/csapat ,ezek ellenőrzésre kerülnek a verseny meg kezdése előtt,hiányosság esetén a csapat nem kezdheti meg a versenyt amíg az esetleges hiányosságot nem pótolják,ezáltal ért idő veszteségért önmaguk felelnek..

- Csapatonként 4 db dőlő bója helyezhető el úgy, hogy az nem zavarhatja sem a szemközti illetve a közvetlen szomszédos csapatokat sem,a bójákat és a horgász állásokat éjszaka láthatóvá kell tenni.

- Csónak használata engedélyezett (elektromos motorral), helykeresés, bójázás, etetés, behordás és fárasztás céljára egyaránt használható,csónakot minden csapatnak magának kell biztosítania, a verseny ideje alatt egy csónakot lehet használni.

- Éjszakai csónak használat,etetés,hal fárasztás csak és kizárólag kivilágított módon történhet pl. fejlámpa használata .... Ellenkező esetben a csapat büntetésben részesül,a büntetés a legnagyobb súllyal rendelkező halát érvénytelenítjük,tehát nem számit onnantól bele a versenyen elért eredménybe! Második ilyen jellegű szabálysértés esetén a csapatot kizárjuk a versenyből! Szervezők félrevezetése esetén azonnali kizárást jelent!

- Verseny időtartalma alatt TILOS csónakkal a kisorsolt horgászhely "szektoron" kívül eső részbe átmenni,kivéve halfárasztás! Ellenkező esetben a csapat büntetésben részesül,a büntetés a legnagyobb súllyal rendelkező halát érvénytelenítjük,tehát nem számit onnantól bele a versenyen elért eredménybe! Második ilyen jellegű szabálysértés esetén a csapatot kizárjuk a versenyből! Szervezők félrevezetése esetén azonnali kizárást jelent!

- A horgászat a csapat számára kisorsolt helyen lehetséges. Ennek kiterjesztése a vízre úgy történik, hogy képzeletben a partra merőlegesen két félegyenest állítunk a tó valós felezővonaláig,ezen a versenyterületen kívül beetetni és horgászni is tilos. - Úszós,feeder . . módszer alkalmazása tilos!

- A versenyzők annyi botot tarthatnak és szerelhetnek össze, amennyit akarnak, de egyszerre csak legfeljebb négy bottal horgászhat a páros,a többi botot külön horgászbottartókon kell tartani és ezek nem mutathatnak a víz felé.

- A versenyzőknek a számukra kijelölt horgászhelyen diszkréten és zaj nélkül kell mozogniuk, kerülniük kell mások megzavarását.

- A verseny ideje alatt tilos az autóforgalom, kivéve a szervezők autóit,a versenyzők 11 és 13 óra között fogadhatnak vendéget! Megértést előre is köszönjük!

- A vendégek kötelesek a halőrháznál ( tó bejárata) le parkolni (minden esetben) autójukkal napszaktól függetlenül!

- Az elektronikus, akusztikus és vizuális kapásjelzők használata megengedett.

- A verseny végeztével a horgászhelyet tökéletesen tiszta állapotban kell hagyni,SZEMETET A HALŐRHÁZHOZ KI KELL HOZNI!

- A bírók, rendező személyzet, és a Don Carp Baits stábja bármikor beléphet a horgászhelyekre,nézők vagy vendégek kizárólag a versenyzők beleegyezésével léphetnek a horgászhelyekre.

- Minden versenyző köteles a versenyszabályzat minden pontját betartani.

- A verseny ideje alatt illetve az oda és onnan elutazás idején történő esetleges balesetekért, sérülésekért és semmilyen nemű károkért a szervező felelősséget nem vállal!

- Különös figyelemmel kérem eljárni a résztvevőket, csónakhasználat esetén, Csónak használata csak saját felelősségre lehet használni esetleges balesetekért felelősséget nem vállalunk!

- Értékelés:

- Az értékelésbe a 7000g-ot meghaladó ponty számít bele! Minden csapat 5 legnagyobb súlyú pontya kerül megmérettetésre! Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk csak három halat fogtál, de azok súlya több azokénál akik mind az ötöt megfogták, még mindig Te lehetsz a nyerő! Ha már a legkisebb pontyod súlya is meghaladta mondjuk a 10 kilót, nyilván nem kell beméretned az ennél kisebbeket. A verseny elve is közelebb kerül egymáshoz, hiszen a gyengébben teljesítő placcokon is bejöhet a „nagyhal”!

- Mérlegelés menete:

- Mérlegelés naponta 2 lakalommal fog történi,1 délelőtt ,1 pedig késő délután!

- Soron kívüli mérlegelést kell kérni : minden 15kg-ot meghaladó Ponty esetén!

- A fogást követően a versenyzők kötelesek a hal kíméletes kezelésére, fertőtlenítésére, majd pontyzsákba való elhelyezésére. 1 pontyzsákba 1db hal helyezhető el!

- A súly jelzésének jól láthatónak kell lennie a rendezők és a versenyzők számára egyaránt.a rendezőkön kívül csak a versenyzők, szomszéd csapat tagja valamint a bírók (és senki más nem) szólalhatnak fel szóban vagy egyéb módon a méréssel kapcsolatban. Minden esetben egy személy a felelős a mérésért egy másik személy feladata, hogy a mérés eredményeit lejegyezze a hivatalos dokumentumban. Minden halat a rendező által biztosított mérőhálóban kell lemérni; ezt benedvesítik, és megállapítják az önsúlyát minden mérés előtt. A hálóknak speciálisan a pontyok lemérésére alkalmasak; áteresztő és rácsos szerkezetűek, lágy, szintetikus anyagúak.

- Amíg a mérőcsapat megérkezik a horgászhelyre, a versenyzőknek a halakat, tartalmazó hálókat a vízben kell tartani. Majd a halakat az egyik versenyzőnek át kell tennie a mérőhálóba, és ráhelyezni a mérőfelületre; a mérés után a halakat vissza kell engedni a vízbe a rendezők felügyelete mellett (mérés után a halakat csak külön engedéllyel a televíziós stáb munkájának megkönnyítése okán lehet visszatenni a hálóba). Ezt a műveletet nagy gondossággal kell végezni, szomszéd versenyzők felügyelete mellett!!!!!

- A versenypáros legalább egyik tagjának jelen kell lennie a fentebb leírt műveletsornál, hogy ellenőrizzék a mért súlyokat, és aláírják a mérési eredményeket, tartalmazó formanyomtatványt. Ha a mérési folyamat befejeződött, és a halakat már visszaengedték a vízbe, valamint aláírták a papírokat, a méréssel kapcsolatban már nem lehet panaszt emelni.

- VERSENYBÍRÓSÁG: Minden felmerülő panaszt (kivéve a besorolással kapcsolatosakat) azonnal de legkésőbb a verseny befejezése után 1 órán belül jelenteni kell a versenybíróságnak. A panaszokat szóban is meg lehet tenni, de azonnal meg kell őket erősíteni írásban is. Az besorolással kapcsolatos panaszokat a hivatalos eredményhirdetést követően 30 percen belül kell megtenni. Minden szabálysértést és figyelmeztetést jelenteni kell a versenybíróságnak, amely az egyetlen szerv, amely jogosult döntéseket hozni, és bárkit a versenyből kizárni. Ha egy versenypárost megbüntetnek, azonnal értesíteni kell őket erről. A versenybíróknak és a szervezőknek meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a szabályokat betartják, és nekik tökéletesen ismerniük kell azok tartalmát. A verseny rendezője rendelkezik a joggal mind a versenyek alatt, mind pedig azokat követően, hogy büntetéseket szabjon ki horgászokra, ha azok szabálysértést követnek el, vagy helytelenül viselkednek, akkor is, ha ezek a szabálysértések nincsenek részletezve a hivatalos szabályzatban.

- A VERSENY DIJAZÁSA  22 csapat jelentkezése esetén érvényes!

- Díjazásban részesül az első 3 csapat:

I. HELY  250.000.-Ft  + KUPA!

II. HELY 150.000.-Ft + serleg!

III.HELY 100.000.-Ft + serleg!

- Külön díjazásban részesül a verseny legnagyobb pontyát megfogó horgász akinek nyereménye serleg + 48 órás horgász jegy!

- Külön díjazásban részesül a verseny első halát megfogó horgász, azaz aki a verseny legelső értékelhető halát zsákmányolja,nyereménye 48 órás horgász jegy!  

- Minden csapatot megajándékozunk :1 Don Carp Lake emlék lappal

- A versenyünk a következő publicitást kapja: www.doncarplake.hu,www.erdibojligyartas.hu A facebook különböző csoportjaiban valamit a youtube-én minden nap 3-5 perces videóval számolunk be az aznapi eseményekről!

- Rendező joga és feladatai:

- Ellenőrizheti a pontytartó hálót, és szükség esetén a felhasznált csalit és etetőanyagot, azonnal intézkedéssel tartozik vitás kérdés vagy szabálytalanság esetén.

- Vigyáz arra, hogy a felügyelete alá tartozó versenyző horgászhoz méltóan viselkedjen.

- Ellenőriz és feljegyez minden kifogott (értékelhető) halat és annak súlyát, a mérlegeléskor.

- Meggyőződik a hal szabadon engedéséről, végül aláírja a mérés eredményét (a halak súlyáról) a versenyzőkkel együtt.

- A verseny résztvevői jelentkezésükkel biztosítják a rendezőt arról, hogy a versenyszabály minden pontját megismerték, elfogadták és annak betartására vonatkozó kötelezettségüket tudomásul vették. Egyúttal nyilatkoznak arról, hogy a vízparti, és vízi közlekedés szabályait ismerik, azokat maradéktalanul betartják. Nyilatkoznak továbbá arról, hogy, bárminemű balesetért a felelősség a versenyzőket terheli.

- A VERSENYT MINIMUM 20 CSAPAT INDULÁSA ESETÉN TARTJUK MEG! - A VERSENY SZABÁLYZAT VÁLTOZÁS JOGÁT FENTTARTJUK ,DE TERMÉSZETES BÁRMILYEN NEMŰ VÁLTOZÁSRÓL MINDEN CSAPATOT AZONNAL ÉRTSEÍTÜNK!

Minden csapatot szeretettel várunk és minden nevezett csapatnak sportszerű és eredményes versenyzést kívánunk!

Faház és csónak + csónakmotor bérlésére kedvezményesen van lehetőség! Kérjük előre jelezni!

Üdv :Don Carp Baits csapat

- Jelentkezni : a nevezési űrlap kitöltésével!

Bármilyen jellegű kérdés esetén: Beri Zoltán / 06204619639

 
- További szabályok a jelenleg is érvényben lévő tó szabályzat szerint értendőek http://doncarplake.hu/rolunk/
 
 
Halkíméleti eszközök kötelezőek! Nagy méretű merítő ,fertőtlenítő ,pontybölcső! 
OK
Versenyszabályzat

Nevezési űrlap

Csapatnév:
Csapattag (1):
Csapattag (2):
Csapattag (3):
Levelezési cím:
Mobilszám:
E-mail:
Elfogadom a versenyszabályzatot:
Új bejegyzés
Szép zoltàn
2017-08-29

Októberi versenyre szeretnênk bérelni egy csónakot és egy ponty matracot elöreis köszönöm