HORGÁSZ VERSENYEINK

III DON CARP LAKE ÉVADZÁRÓ KUPA 2018.09.08-09.13
2017-11-06 16:08:55

III. Don Carp Lake Évadzáró Kupa 2018. 09. 08 - 2018. 09. 13 - IG tart!
Ez egy igazi küzdelem, ahol a csapatok 120 órában mérhetik össze tudásukat!
• A verseny időbeosztása:
• Érkezés: 2018. 09. 08 , 6:00
• Regisztráció: 7:00-8:00
• Technikai értekezlet: 8:00- 8:15
• Helyek sorsolása: 8:15- 9:00
• Verseny kezdete: 11:00
• kb.13.00 ebéd amit kiviszünk minden csapatnak
• Verseny vége: 2018. 09. 13, 11:00 óra
• Eredményhirdetés: 12:30
- A tervezett versenyen résztvevő csapatok létszáma: 22 csapat,Csapatonként 2 fő plusz 1 segítő (nem kötelező), aki teljes értékű csapattag.
- A sorsolásról való késés esetén is megkezdjük sorsolást,késve érkező csapatnak a megmaradt helyet kell elfoglalni, több csapat esetén, a fennmaradt helyeket sorsoljuk.
- Természetesen amennyiben valamely csapat csak két főből áll, ugyanúgy részt vehet a megmérettetésen!
- Nevezés a versenyre: 130.000 Ft/csapat, versenyre a nevezés nyílt tehát bárki nevezhet!
- A versenyre a nevezés csak akkor érvényes, ha a foglaló megérkezik a szervező számlaszámára,foglaló mértéke 65.000.- Ft, amit kérünk a 10101119-74274400-01003008 bankszámlaszámra átutalni,a nevezéssel egyidejűleg.
A NEVEZÉSI DÍJ MEGFIZETÉSE 2 RÉSZLETBEN LEHETSÉGES! AMI FONTOS,HOGY A VERSENY MEGKEZDÉSE ELŐTT 1 HÓNAPPAL (2018.08.05)  A TELJES NEVEZÉSI DÍJ KIFIZETÉSRE KERÜLJÖN! 
Ha nevezési díj nem kerül kiegyenlítésre 2018.08.05-ig abban az esetben a befizetett előleget nem áll módunkban vissza fizetni! 
- A könnyebb beazonosítás végett, kérjük, írják oda a csapat nevét illetve címét és elérhetőségét,és a csapattagok nevét, csapat létszámot légy szíves előre jelezni!
- A verseny szabályzata:
- A versenyen mindazon párosok részt vehetnek, akik a meghatározott határideig leadták nevezésüket és a nevezési díjat befizették,az a csapat, amelyik jelentkezik a versenyre, de mégsem vesz részt azon, nem tarthat igényt a nevezési díj visszatérítésére!
- A verseny időpontja alatt a csapatok felelnek a tópart illetve a halak épségéért!
- A csapatok 4 bottal horgászhatnak botonként 1 horog ( szakáll nélküli vagy mikró szakállas ) engedélyezett,a versenyen fonott főzsinór használata nem engedélyezett!
- Hajszálelőkés csali felkínálás kötelező!
- Etetőkosár használata tilos!
- Ha az ólom elakad, az alkalmazott szerelék tegye lehetővé, hogy a hal könnyen kiszabadítsa magát!
- Fonott zsinór használata TILOS , fonott zsinór maximum 40 cm - ig előkeként engedélyezett! Leadcore max 1.5 méterig engedélyezett , dobóelőtét zsinór max 15 méterig engedélyezett!
- Horog : mikró szakállas v szakállnélküli lehet , max 4-6 méret!
- A versenyen engedélyezett a behordás.
- Etetni csak a verseny megkezdésétől lehetséges.
- Etetni és csalizni kizárólag csak bojlival,tigris mogyoróval és pellettel lehet! Felhívom a versenyzők figyelmét, hogy kukorica használata tilos és az autóban való tárolása sem megengedett).Szabályzat megszegése esetén a csapatot azonnal kizárjuk a versenyből! Kukoricás mag mix csak a tón vásárolható 3kg kiszerelés használható,de abból is maximum 6 kg/állás/nap!  
- Csali limit a verseny idelye alatt : Bojli és pellet egybevéve 35 kg összesen (horog csalival együtt) , FŐTT : tigris mogyoró,repce,köles  15 kg összesen, KIVÉVE KUKORICA !
- Etetni lehet a partról, illetve csónakból is,PVA háló,paszta,dippek használhatók,dobócső folyamatosan használható.
- Rakéta, parittya csúzli használata szigorúan Tilos!
- Radar, Gps, használata engedélyezett.
- Etetőhajó használata engedélyezett.
- A versenyen kötelező eszközök: ponty bölcső,DCL sebfertőtlenítő, SŰRŰSZŐVÁSŰ nagyméretű merítőháló és nagyméretű pontyzsák,Pontyzsákból legalább 3-4 db kötelező/csapat ,ezek ellenőrzésre kerülnek a verseny meg kezdése előtt,hiányosság esetén a csapat nem kezdheti meg a versenyt amíg az esetleges hiányosságot nem pótolják,ezáltal ért idő veszteségért önmaguk felelnek.
- Csapatonként 2 db dőlő bója helyezhető el úgy, hogy az nem zavarhatja sem a szemközti illetve a közvetlen szomszédos csapatokat sem,a bójákat és a horgász állásokat éjszaka láthatóvá kell tenni.
- Csónak használata engedélyezett (elektromos motorral), helykeresés, bójázás, etetés, behordás és fárasztás céljára egyaránt használható,csónakot minden csapatnak magának kell biztosítania, a verseny ideje alatt egy csónakot lehet használni.
- Éjszakai csónak használat,etetés,hal fárasztás csak és kizárólag kivilágított módon történhet pl. fejlámpa használata .... Ellenkező esetben a csapat büntetésben részesül,a büntetés a legnagyobb súllyal rendelkező halát érvénytelenítjük,tehát nem számit onnantól bele a versenyen elért eredménybe! Második ilyen jellegű szabálysértés esetén a csapatot kizárjuk a versenyből! Szervezők félrevezetése esetén azonnali kizárást jelent!
- Verseny időtartalma alatt TILOS csónakkal a kisorsolt horgászhely "szektoron" kívül eső részbe átmenni (bójázni,etetni . . .stb),kivéve halfárasztás! Ellenkező esetben a csapat büntetésben részesül,a büntetés a legnagyobb súllyal rendelkező halát érvénytelenítjük,tehát nem számit onnantól bele a versenyen elért eredménybe! Második ilyen jellegű szabálysértés esetén a csapatot kizárjuk a versenyből! Szervezők félrevezetése esetén azonnali kizárást jelent!
- A horgászat a csapat számára kisorsolt helyen lehetséges. Ennek kiterjesztése a vízre úgy történik, hogy képzeletben a partra merőlegesen két félegyenest állítunk a tó valós felezővonaláig,ezen a versenyterületen kívül beetetni és horgászni is tilos. - Úszós,feeder . . módszer alkalmazása tilos!
- A versenyzők annyi botot tarthatnak és szerelhetnek össze, amennyit akarnak, de egyszerre csak legfeljebb négy bottal horgászhat a páros,a többi botot külön horgászbottartókon kell tartani és ezek nem mutathatnak a víz felé.
- A versenyzőknek a számukra kijelölt horgászhelyen diszkréten és zaj nélkül kell mozogniuk, kerülniük kell mások megzavarását.
- A verseny ideje alatt tilos az autóforgalom, kivéve a szervezők autóit,a versenyzők 11 és 13 óraközött fogadhatnak vendéget! Megértést előre is köszönjük!
- A vendégek kötelesek a halőrháznál ( tó bejárata) le parkolni (minden esetben) autójukkal napszaktól függetlenül!
- Az elektronikus, akusztikus és vizuális kapásjelzők használata megengedett.
- A verseny végeztével a horgászhelyet tökéletesen tiszta állapotban kell hagyni!
- A bírók, rendező személyzet, és a Don Carp Baits stábja bármikor beléphet a horgászhelyekre,nézők vagy vendégek kizárólag a versenyzők beleegyezésével léphetnek a horgászhelyekre.
- Minden versenyző köteles a versenyszabályzat minden pontját betartani.
- A verseny ideje alatt illetve az oda és onnan elutazás idején történő esetleges balesetekért, sérülésekért és semmilyen nemű károkért a szervező felelősséget nem vállal!
- Különös figyelemmel kérem eljárni a résztvevőket, csónakhasználat esetén, Csónak használata csak saját felelősségre lehet használni esetleges balesetekért felelősséget nem vállalunk!
- Értékelés:
- Az értékelésbe a 8000g-ot meghaladó ponty és számít bele! Minden csapat 5 legnagyobb súlyú pontya kerül megmérettetésre! Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk csak három halat fogtál, de azok súlya több azokénál akik mind az ötöt megfogták, még mindig Te lehetsz a nyerő! Ha már a legkisebb pontyod súlya is meghaladta mondjuk a 10 kilót, nyilván nem kell beméretned az ennél kisebbeket. A verseny elve is közelebb kerül egymáshoz, hiszen a gyengébben teljesítő placcokon is bejöhet a „nagyhal”!
- Mérlegelés menete:
- Mérlegelés naponta 2 lakalommal fog történi,1 délelőtt ,1 pedig késő délután!
- Soron kívüli mérlegelést kell kérni : minden 15kg-ot meghaladó Ponty esetén azonnali mérlegelést kell kérni!
- A fogást követően a versenyzők kötelesek a hal kíméletes kezelésére, fertőtlenítésére, majd pontyzsákba való elhelyezésére. 1 pontyzsákba 1db hal helyezhető el!
- A súly jelzésének jól láthatónak kell lennie a rendezők és a versenyzők számára egyaránt.a rendezőkön kívül csak a versenyzők, szomszéd csapat tagja valamint a bírók (és senki más nem) szólalhatnak fel szóban vagy egyéb módon a méréssel kapcsolatban. Minden esetben egy személy a felelős a mérésért egy másik személy feladata, hogy a mérés eredményeit lejegyezze a hivatalos dokumentumban. Minden halat a rendező által biztosított mérőhálóban kell lemérni; ezt benedvesítik, és megállapítják az önsúlyát minden mérés előtt. A hálóknak speciálisan a pontyok lemérésére alkalmasak; áteresztő és rácsos szerkezetűek, lágy, szintetikus anyagúak.
- Amíg a mérőcsapat megérkezik a horgászhelyre, a versenyzőknek a halakat, tartalmazó hálókat a vízben kell tartani. Majd a halakat az egyik versenyzőnek át kell tennie a mérőhálóba, és ráhelyezni a mérőfelületre; a mérés után a halakat vissza kell engedni a vízbe a rendezők felügyelete mellett (mérés után a halakat csak külön engedéllyel a televíziós stáb munkájának megkönnyítése okán lehet visszatenni a hálóba). Ezt a műveletet nagy gondossággal kell végezni, szomszéd versenyzők felügyelete mellett!!!!!
- A versenypáros legalább egyik tagjának jelen kell lennie a fentebb leírt műveletsornál, hogy ellenőrizzék a mért súlyokat, és aláírják a mérési eredményeket, tartalmazó formanyomtatványt. Ha a mérési folyamat befejeződött, és a halakat már visszaengedték a vízbe, valamint aláírták a papírokat, a méréssel kapcsolatban már nem lehet panaszt emelni.
- VERSENYBÍRÓSÁG: Minden felmerülő panaszt (kivéve a besorolással kapcsolatosakat) azonnal de legkésőbb a verseny befejezése után 1 órán belül jelenteni kell a versenybíróságnak. A panaszokat szóban is meg lehet tenni, de azonnal meg kell őket erősíteni írásban is. Az besorolással kapcsolatos panaszokat a hivatalos eredményhirdetést követően 30 percen belül kell megtenni. Minden szabálysértést és figyelmeztetést jelenteni kell a versenybíróságnak, amely az egyetlen szerv, amely jogosult döntéseket hozni, és bárkit a versenyből kizárni. Ha egy versenypárost megbüntetnek, azonnal értesíteni kell őket erről. A versenybíróknak és a szervezőknek meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a szabályokat betartják, és nekik tökéletesen ismerniük kell azok tartalmát. A verseny rendezője rendelkezik a joggal mind a versenyek alatt, mind pedig azokat követően, hogy büntetéseket szabjon ki horgászokra, ha azok szabálysértést követnek el, vagy helytelenül viselkednek, akkor is, ha ezek a szabálysértések nincsenek részletezve a hivatalos szabályzatban!
- A VERSENY DIJAZÁSA  22 csapat jelentkezése esetén érvényes!
- Díjazásban részesül az első 3 csapat:
I. HELY  400.000.-Ft  + KUPA!
II. HELY 300.000.-Ft + KUPA!
III.HELY 200.0000.-Ft + KUPA!
- Külön díjazásban részesül a verseny legnagyobb pontyát megfogó horgász aki az PROLOGIC által felajánlott  fotellel gazdagodik!
- Külön díjazásban részesül a verseny első halát megfogó horgász, azaz aki a verseny legelső értékelhető halát zsákmányolja,nyereménye 15.000.-Ft értékű DCB csali csomag!  
- A versenyünk a következő publicitást kapja: www.doncarplake.hu,www.erdibojligyartas.hu A facebook különböző csoportjaiban valamit a youtube-én minden nap 3-5 perces videóval számolunk be az aznapi eseményekről!
- Média megjelenés : F&H / Egyeztetés alatt
- Rendező joga és feladatai:
- Ellenőrizheti a pontytartó hálót, és szükség esetén a felhasznált csalit és etetőanyagot, azonnal intézkedéssel tartozik vitás kérdés vagy szabálytalanság esetén.
- Vigyáz arra, hogy a felügyelete alá tartozó versenyző horgászhoz méltóan viselkedjen.
- Ellenőriz és feljegyez minden kifogott (értékelhető) halat és annak súlyát, a mérlegeléskor.
- Meggyőződik a hal szabadon engedéséről, végül aláírja a mérés eredményét (a halak súlyáról) a versenyzőkkel együtt.
- A verseny résztvevői jelentkezésükkel biztosítják a rendezőt arról, hogy a versenyszabály minden pontját megismerték, elfogadták és annak betartására vonatkozó kötelezettségüket tudomásul vették. Egyúttal nyilatkoznak arról, hogy a vízparti, és vízi közlekedés szabályait ismerik, azokat maradéktalanul betartják. Nyilatkoznak továbbá arról, hogy, bárminemű balesetért a felelősség a versenyzőket terheli.
- A VERSENYT MINIMUM 20 CSAPAT INDULÁSA ESETÉN TARTJUK MEG! - A VERSENY SZABÁLYZAT VÁLTOZÁS JOGÁT FENTTARTJUK ,DE TERMÉSZETES BÁRMILYEN NEMŰ VÁLTOZÁSRÓL MINDEN CSAPATOT AZONNAL ÉRTSEÍTÜNK!
Minden csapatot szeretettel várunk és minden nevezett csapatnak sportszerű és eredményes versenyzést kívánunk!
Faház és csónak + csónakmotor vagy bármely más  bérlésére kedvezményesen van lehetőség! Kérjük előre jelezni!
Üdv :Don Carp Lake/Baits csapat
- Jelentkezni : a nevezési űrlap kitöltésével!
Bármilyen jellegű kérdés esetén: Beri Zoltán / 06204619639
 
OK
Versenyszabályzat

Nevezési űrlap

Csapatnév:
Csapattag (1):
Csapattag (2):
Csapattag (3):
Levelezési cím:
Mobilszám:
E-mail:
Elfogadom a versenyszabályzatot:
Új bejegyzés